(untitled) (The Journal of Psychology and Sociology, 2015)
В статье представлен анализ современных исследований понятия страха, его видов и причин. Определено, что страх является базовой эмоцией человека, которая сигнализирует о состоянии опасности, зависит от многих внешних и внутренних, врожденных или приобретенных факторов. Причинами появления страхов, по мнению ученыхпсихологов, являются особенности семейного воспитания, стиль взаимоотношений в семье, социальные условия развития ребенка. Рассмотрены понятие «неполная семья» и «психологические особенности школьников из неполных семей». Представлены результаты эмпирического исследования особенностей переживания страхов у младших школьников и подростков из полных и неполных семей. Выявлено, что у младших школьников и подростков из неполных семей количество проявления страхов больше по сравнению с младшими школьниками и подростками из полных семей; а также уровень тревожности выше у представителей неполных семей. Представлено описание тренингов по работе со страхами и тревожностью у младших школьников и подростков. Мақала қазіргі заманғы қорқыныш тұжырымдамасын зерттеу, оның түрлері мен себептерін талдауды ұсынады. Бұл қорқыныш тәуекел мәртебесі туа біткен немесе сатып алынған факторлардың, көптеген сыртқы және ішкі байланысты көрсетеді, ол негізгі адам эмоциялар екені анықталды. Қорқыныш себептері, ғалымдар, психо логтар сәйкес, отбасылық қарымқатынас, бала дамуының әлеуметтік жағдайларын, әсіресе отбасылық тәрбиелеу стилі болып табылады. Бір отбасынан шыққан студенттердің толық емес отбасы және пси хологиялық сипаттамалары тұжырымдамасын қарастырайық. Толық және толық емес отбасыдан шыққан бастауыш мектеп жасындағы балалар мен жасөспірімдердің қорқыныш тәжірибесі эмпирикалық зерттеу нәтижелері. Ол өзгеріссіз отбасылардан шыққан жас студент тер мен жасөспірімдер қорқыныш көріністерін бір отбасынан шыққан бастауыш мектеп жасындағы балалар мен жасөспірімдердің саны анықталды; және мазасыздану деңгейі отбасылар өкілдері жоғары. Бастауыш мектеп балалар мен жасөспірімдердің қорқыныш пен ма засыздық жұмыс істеу үшін оқыту сипаттамасы.