Баспанасыздар әлеуметтік қолдау объектісі ретінде (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2017)
Баспанасыздық күрделі әлеуметтік мәселе ретінде түрлі масштабта барлық қоғамдарда орын алады. Бұл мақала «баспанасыз адамдар» және «баспанасыздық» ұғымдарын анықтауға арналады. Бұл мақсатқа жету үшін бірқатар сұрақтарды қарастыруға тура келеді. Атап айтатын болсақ, баспанасыздықты анықтау, оның себептерін, еуропалық типологиясын ашып көрсету және үйден бөтендену жағдайларын қарастыру. Бұл жұмысты жазудың нәтижесінде баспанасыздықтың және баспанасыз адамдардың анықтамалары тұжырымдалды. Баспанасыздық – бұл әлеуметтік және құқықтық мәртебе. Мақалада баспанасыздықтың Еуропалық баспанасыздық және үйден бөтендену типологиясы көрсетіліп, тұрғын үйге қатысты ситуациялар сипатына қарай баспанасыз адамдардың 13 тобы бөліп көрсетіледі.Түйін сөздер: баспанасыздық, баспанасыз адам, анықтама, себептері, Еуропалық баспанасыздық типологиясы, әлеуметтік қолдау.