Қарт адамдармен әлеуметтік жұмыстың ерекшеліктері (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2017)
Берілген мақалада қарт адамдармен әлеуметтік жұмыстың өзекті мәселелері қарастырылған. Бұл мәселеге тоқталудың негізгі өзектілігі әлем бойынша қарт адамдардың санының күрт өсуі болып табылады. Сондықтан, олардың қоғамдық және әлеуметтік жағдайы, отбасындағы рөлі, медициналық қызмет көрсетілуі маңызды теоретикалық және тәжірибелік маңыздылыққа ие. Халықтың қартаю мәселесіне мақалада ерекше мән беріледі. Оңалту жұмыстары мен әлеуметтік жұмыстың формасы арасындағы диалектикалық қарым-қатынасқа қатысты заманауи зерттеулік жұмыстың спецификасы көрсетілді. Негізгі оңалтуға қатысты әлеуметтік жұмыс теориясы мен әлеуметтік қызмет көрсетудің принциптері айқындалған.Түйін сөздер: егде жастағы адамдар, халықтың қартаюы, медико-әлеуметтік көмек, егде жастағы адамдармен әлеуметтік жұмыстың ерекшеліктері, азаматтарға әлеуметтік қызмет көрсету, психо-әлеуметтік жағдай, әлеуметтік белсенділік.