Қазақстан жастарының күнделікті өміріндегі және құндылықтық бағыттарындағы діни сарындар (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2017)
Мақалада Қазақстан жастарының құндылықтық санасының қалыптасуындағы жеке мәселелер қарастырылады. Құндылықтарды зерттеудің әдістемелік негіздемесіне құндылық ретінде бағаланатын объектілерге және құндылығы сәйкестендірілетін объектілерге жіктеуді жатқызамыз. Осындай бағытта, діни, этикалық, эстетикалық, экономикалық, құқықтық, саяси және т.б. құндылықтар айқындалады. Бұл жердегі зерттеудің объектісі қоғамдық және жеке санада діниліктің қалыптасуы мен сақталуының ішкі (табиғатынан күрделі) процесі немесе діннің әлеуметтік институт ретінде рөлінің анықталуы емес, жастардың діни әлеуметтенуінің тәжірибелік мәселелері болып табылады.Түйін сөздер: жастар, құндылықтар, дін, құндылықтық өлшемдер,