«Тұлғaның психологиялық aмaндығының диaгностикaсы» (дпбо) әдістемесін сынaқтaн өткізу нәтижелері (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2017)
Мақалада психологиялық әл-ахуалдың ерекшеліктерін диагностикалау мәселесі оның құрылымдық компоненттері негізінде қарастырылған. Зерт теудің өзектілігі ең алдымен, өзінің өмірлік ұстанымдарынан бас тартпай қиындықтарды еңсере білетін, қоғамда дұрыс функцияланатын, өз бетінше және қоршаған ортасымен үйлесімділікте өмір сүретін, тұлғалық даму мен өзін-өзін дамытуға қабілетті, психологиялық ауқатты тұлғаның индивидуалдыпсихологиялық ерекшеліктерін анықтау мен түсіндіру қажеттілігі болып табылады. Автордың «Тұлғаның психологиялық әл-ахуалын диагностикалау» атты авторлық зерттеулерінің нәтижелері жарияланған. Аталған әдіснаманың диагностикалық құндылығы психометриканың барлық талаптары бойынша тексеріліп, сенімділік пен валидтіліктің деңгейі анықталған зерттеулердің нәтижелері келтірілген.
Keywords: әл-aуқaт; психологиялық әл-aуқaт; тест-сaуaлнaмa; шкaлa; сенімділік; вaлидтілік; диaгностикa.