«Ана-бала» диадасын психодиагностикалық зерттеу»: туу алды және туылғаннан кейінгі кезең (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2017)
Аталмыш зерттеудің мақсаты туу алды және туылғаннан кейінгі кезеңнің ерекшеліктерін зерттеу, мұнда зерттеу жүкті әйелдердің тұлғалық психологиялық ерекшеліктеріне: невроздың қарқынына, соматикалық күйіне, ана болуға дайындығына, босану үрдісіне, нәрестені кеудемен емізугеқатынасына, сондай-ақ жатырдан тыс кезеңнің алғашқы күндері нәрестенің бейімделу деңгейін зерттеуге шоғырланған.
Keywords: жүктілік; туу алды кезеңі; туылғаннан кейінгі кезең; алекситимия; нәресте; импритинг; тұлғалық ерекшеліктер.