Қaзaқстaнның жоғaры білім беру жүйесіндегі оқытушылaрдың психологиялық aмaндығының ерекшеліктері (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2016)
Бұл мақалада психологиялық амандык пен адамның кәсіби қызметіндегі табыстының қарым-қатынасы зерттеледі. Осы жұмыста адамның табыстың түсінушілігі және өзгерістеріне дайындықшылығы көрсетілген. Ұлттық университеттерінің гуманитарлық факультетінің және оған барлық кіріс кафедралардың оқытушылары сұралынған. Енгізудің бөлігі психологиялық амандыктың терминін дамуында қысқа тарихы, және де психологиялық амандыктың Қазақстандағы білім жүйесінде түсінушілігінің керегі көрсетілген. Зертшегінде осы факультеттің қызметкерлерінің амандык ортақ деңгейін және күйзелістің дәрежесінің анықтауы көрсетілген. Шетелдің бас тәжірибелердің пайдалануы, ұйымның және персоналдың басты өндіргішінің себебінің басын ашу-жұмыстың негізгі мақсаттары. Тәжірибенің түбінде жеке ұйымның байқауы құралады. Осы жұмыста психологиялық амандыктың өлшеуі және күйзеліс деңгейдің өлшемі еңсерілді.
Keywords: психологиялық амандык; күйзеліс; оқытушылар.