ПСИХОЛОГИЯ ҒЫЛЫМЫНДАҒЫ ЭТНОМƏДЕНИЕТ МƏСЕЛЕЛЕРІНІҢ ШЕШІЛУІ (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2012)
Қазақстан Республикасы өзін азаматтардың тең құқығы заңды тұрғыда бекі- тілген демократиялық, зайырлы, құқықтық жəне əлеуметтік мемлекет ретінде жариялайды. Оған Президентіміз Н.Ə. Назарбаевтың ОБСЕ-нің мəдениетаралық, дінаралық  жəне  этникааралық  төзімділік  бойынша  жиналысындағы  сөзі  тағы    да дәлел  болады:  «...  Қазақстанда  маңызды стратегиялық  міндет  шешімін  тапты  – ұлттық  азшылықтардың  олардың  мəдени  жəне  ұлттық  бірдейлігімен  байланысты қажеттіліктерін қанағаттандыру үшін  максималды  түрдегі  барлық  жағдайлар жасалынды. Оның ішінде ең маңыздылары мəдениет жəне білім, туған тілін сақтауға қатысты.