Құндылықты бағдарлардың иерархиясы Қазақстанның ұлттық менталитетінің негізі ретінде. (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2012)
Мақалада қазіргі Қазақстан қоғамындағы құндылықты бағдарлардың психологиялық зерттеуі өзекті мəселесі болып қарастырылады.  Сонымен бірге мақалада құндылықты бағдарлардың иерархиясын психологиялық зерттеуінің нəтижесі, қазақстандықтардың менталитетінің негізі ретінде қарастырылады. Сонда басым болатын құндылықтар айқындалып қоғамдық пікірдің менталды негізі ретінде көрсетіледі. Құндылықты бағдарлардың иерархиясын қоғамдық сана əсерімен қалы,птасатын динамикалық жүйе болып ұсынылады.
Keywords: психологиялық зерттеу; қоғамдық сана; коғамдық пікір.