Хоспис жүйесіндегі айықпас дертке шалдыққан ауруларға инкурабельді көмек көрсету (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2012)
Паллиативтік көмектің маңызды қағидасы ашықтық болып табылады. Көмек, қай жерде болмаса да дер кезінде көрсетілуі қажет. Айықпас дертке шалдыққан ауруларға паллиативтік көмек көрсету жүйесі клиникалық жəне əлем елдері көпшілігінің қоғамдық денсаулық сақтауының басым бағыттарының бірі болып табылады. Ең бастысы – дəрігерлерлік ниетпен медициналық жəрдемнің қатар жүруі терминалды жағдайдағы ауруларға күтім көрсету біздің дəрігерлік жəне жалпы адами əдептіліктің негізгі қағидасы барлық істі нақты жүзеге асырып, адамгершілікті қамтамасыз ету.
Keywords: жəрдем; қамтамасыз ету; қағида; сақтау; паллиативтік көмек.