Халықтың жыныстық-жасаралық құрылымының өзекті мəселелері. (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2012)
Мақалада авторлар қоғам дамуындағы жас-жынысаралық құрылымның теориялық маңызы мен тəжірибелік қолданысын жəне оның халықтың ұдайы өндірісіне, экономиканың дамуына, əлеуметтік дамуға, жалпы қоғам жағдайына əсер етуін қарастырған.
Keywords: жас; жасаралық құрылым; ұдайы өндіріс; өсіп-өну; өлім-жітім; миграция; жасаралық аккумуляция.