Eңбек мотивациясы (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2012)
Бұл мақалада адамдардың жұмысқа тұтас күшін жұмсауының шынайы себебін көрсететін психологиялық зерт- теулерге негізделген мотивацияның заманауи теориялары зерттелген. Қазіргі қоғамдағы еңбек мотивациясының түрлері, топтары, сондай-ақ оның туындауына ықпал ететін ішкі жəне сыртқы қозғаушы күштер қарастырылады.
Keywords: Мотивация; еңбекке қанағат ету; өзін-өзі таныту; ынталандыру; марапаттау.