Əлеуметтік көңіл-күй халықтың өмір сапасының индикаторы ретінде (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2012)
Аталмыш мақалада Қазақстан Республикасы халқының көңіл-күйін социологиялық зерттеу нəтижелері айқындалған. Əлеуметтік көңіл-күй халықтың мемлекеттегі əртүрлі экономикалық жəне əлеуметтік реформаларына жауабы ретінде қарастырылады. Авторлар халықтың əлеуметтік сезімдерін өмір сапасын бағалаудың субъективті жəне маңызды көрсеткіштерінің бірі жəне белгілі бір əлеуметтік аспектілерді қамтитын күрделі жүйе ретінде зерттейді. Авторлар белгілі бір уақыттағы əлеуметтік көңіл-күйдің негізгі индекстерінің динамикасы зерттелінген. Əлеуметтік көңіл-күй қоғамдық сана туралы қалыптасқан білім негізінде, əсіресе шынайы қызмет ететін тұрмыс контекстінде талданады.
Keywords: өмір сүрудің сапасы; əлеуметтік өзін-өзі сезіну; əлеуметтік көңіл-күй; субъектті көрсеткіш; əлеуметтік өлшем.