Ауғанстанда білім жүйесінің дамуы (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2013)
Мақала Ауғанстанда дәстүрлі және қазіргі білім ерекшелектеріне, білім жүйесінің талдауына арналған. Ауғанстанда білімнің бірқатар кезеңі белгіленген, олардың көпшілігі діни мұсылман тәлім-тәрбиесімен байланысты. Білімнің жүйесінің барысында Талибан режиміне қарамастан, қазір жағдай жақсаруда. Қазіргі көп адамдар жоғары және орташа білім алады.
Keywords: дәстүрлі білім; қазіргі білім; медресе; жоғары білім.