Отбасылардың репродуктивтік мiнез-құлықтың зерттеуiнiң теориялық негiздерi (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2012)
Бұл мақалада отбасылардың, индивидтердің репродуктивтік тәртібін зерттеудегі әртүрлі теориялық кон- цепциялары қарастырылады. Экономикалық концепцияға, демографиялық транзит теориясына, преференция концепциясына, жанұяның институционал күйреу, сонымен қатар факторлық және гендерлік концепцияларына негізгі көңіл бөлінген. Қаралатын теориялық жолдар репродуктивтік мiнез-құлықтың зерттелуiне, туу төмендетуiн түсiндiру және тууға ықпал ететiн факторлар мен детерминанттарды анықталуға бағытталған.
Keywords: гендерлік концепция; демографиялық ахуал; экономикалық детерминизм; репродуктивтік мінез.