Құдайдың тұлғасын бейнелеуі және студенттердің әртүрлі ұстамдылық стильдері (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2014)
Мақалада студенттердің әртүрлі ұстамдылық стильдері мен олардың Құдайдың тұлғасын бейне- леумен сәйкестенген. Жүріс-тұрыс стилі нәтижелі типке жатқан жағдайдағы студенттер Құдайды Жаратылыстың заңы, абсолюттік ой деп қабылдайды және адам мен Құдай арасындағы қарым-қатынас – өте тығыз және қиын жағдайлардың шешілуіне ықпал етеді деп қарастырылады. Құдай – ақылды, парасатты, жігерлі, талантты, бір деңгейде диалог құруға арналған сырлас ретінде түсініледі. Жүріс-тұрыс стилі эмоцияға бағытталған білімгерлерде Құдай жоғары мағынаға ие, адамның тағдырын шешуші. Сонымен қатар, Құдай махаббат сезіміне толы, барлығын кешіруге дайын тұлға ретінде  қарастырылады. Әлеуметтік-центристік стильдегі білімгерлерде Құдай Жоғары күш және билікке ие, әділқазы. Соңғы екі группа білімгерлерінің көзқарастарында Құдай тұлғасымен қарым-қатынастары тәуелді емес, бір деңгейдегі диалог болып қарастырылмайды. Сол себептен ұстамдылық стильдерінде қорғаныс механизмдері пайда болады.
Keywords: өзіндік санасы; діни өзіндік санасы; этникалық санасы; өзіндік сананың гендерлік аспектісі; өзіндік сананың дәрежелік аспектісі; өзін-өзі ұстаудың стильдері.