Түрк цивилин өркүндөтүүдө иденттештирүүнүн мааниси жөнүндө (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2014)
Осы мақаланың шегінде түрік өркениетінің тарихи орны мен рөлі ғаламдық әлемде талданады. Тарихи деректерге негізделіп, осы түрік өркениетімен көшпенді халықтың әлемдік мәдениетке, ғылым мен адам дамуына қосқан үлесі зор. Автордың басты ойы, жаһандану мен батыс өркениетіне еліктеушілік жағдайында, түрік елінің болашағы өркениеттің бірегейлік қалыптасуында деп айтады. Сол үшін, түркі елдерінің халықаралық қатынастарын жаңа деңгейде қалыптастыру керек.
Keywords: түркі әлемі; көшпенді өркениет; жаһандану; өркениеттік бірегейлік.