Қазақстандағы кәсіподақтар: қиындықтар мен мүмкіндіктер (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2016)
Аталған мақалада авторлар әлеуметтік серіктестіктің негізгі субъектілерінің біріне назар аударады. Кәсіподақтардың негізгі мақсаты ол жұмысшылардың мақсат-мүдделерін біріктіріп оларды жұмыс берушінің алдында қорғау және іске асыру болып табылады.Кәсіподақтардың қалыптасу тарихына назар аударатын болсақ, олардың тиімді қызмет ету нарықтық қатынастар заманында күрделі жағдайға тап болатындығы көпшілікке мәлім. Қазіргі Қазақстан кәсіподақтардың негізгі жұмысы ол өзара келісімге келу және қоғам, жұмысшылардың сенімдерін ақтау болып табылады.
Keywords: мүдделер; жалданушылар; жұмыс беруші; кәсіподақтар; Еңбек кодексі.