Жоғарғы оқу білім оқытушылардың компетенциялары және эмоциялық интеллекттерін зерттеуге арналған микс-тәсілдерін қолдану (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2016)
Бiлiм тәуелсiз мемлекеттiң ең iрi даму факторларының бірі болып табылады, әсіресе Қазақстан сияқты жаңадан көрiнген (тәуелсiздiкке 22 жыл толды) елдер үшiн. Болония процесi Қазақстанда үш жыл бұрын қабылданды. Бұл бiлiм жүйесінде жаңа парадигма құрды: құзыреттілік тәсіл. Батыс бiлiм беру жүйесiне кiру оқыту процессінің сипатын және стилiн өзгертті. Қазiргi кездегі жүйе мұғалімдерден бейімделгіш, ұтымды болуын, және де эмоциялық интеллект пен коммуникативтік құзырет секілді қасиеттерді талап етеді. Мақалада микс-әдістер тәсілдемесі арқылы Қазақстан бiлiм беру жүйесiнде құзыреттілік тәсілінің жүзеге асырылуыныңдәрежесін зерттеу жоспары баяндалған.
Keywords: Жоғарғы білім; эмоциялық интеллект; құзыреттілік тәсіл; микс-әдістемелер