Банк қызметкерлеріне assessment and devolopment center әдісі бойынша психологиялық баға беру (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2016)
Банк қызметкерлеріне баға беру туралы ақпарат жаңа технология мен бағалау тәртібі бойынша ұсынылған. Компания қызметкерлерінің бағалау жоспары табысты болуының басты шарты – бағалау мақсатын компанияның ұзақ мерзімді даму мақсатымен байланыстыруда, анық міндеттер қоюда және алынған нәтижені қайда пайдалануды түсінуде. Мақалада банк қызметкерлерінің Assesment and development center әдісін зерттеудің ерекшеліктері қарастырылған, бағалауды тиімді өткізуге және қызметкерлердің үйлесімді дамуына мүмкіндік беретін құзыреттік жаңа корпоративтік үлгісі құрылған.
Keywords: қызметкерлерді басқару; Assesment and development center; құзыреттік үлгісі; команда құрамында жұмыс істей білу; дау-шарды; кикілжіңді шеше білу; жетістіктер уәждемесі.