Құндылықтардағы ұрпақаралық айырмашылық (case study) (әлеуметік зерттеулердің нәтижелері бойынша) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2016)
Бұл ғылыми жұмыста Қазақстан Республикасындағы ұрпақаралық айырмашылықтар тақырыбындағы зерттеу мәліметтері келтірілген. Автордың зерттеу объектісі – ұрпақтар арасындағы құндылықтардың айырмашылығы-нормативтік (дәстүрлі) құндылықтардан біртіндеп қазіргі заман құндылықтарына өту көрсеткішінде қарастырылған. Осыған байланысты бұл жұмыста зерттеуші құндылықтарға байланысты өзі жүргізген сауалнаманың мәліметтері, сондай-ақ зерттеу тақырыбы бойынша фокус группа қатысушыларының тұжырымдарын да келтіреді.
Keywords: ұрпақ; құндылықтар; ұрпақаралық айырмашылық; дәстүр.