Гимназия мұғалімінің тұлғалық детерминант кəсіпқойлығын зерттеу. (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2013)
Бұл мақалада гимназия мұғалімінің кəсіпқойлығын анықтайтын негізгі детерминаттар қарастырылады. Эмпирикалық зерттеудің объектісі: мектеп мұғалімдері.Зерттеу пəні: гимназия мұғалімінің тұлғалық детерминант кəсіпқойлығы.Біздің болжамды анықтау кезінде гимназия мұғалімінің кəсіпқойлығы жеке мінездерінің топтамасынан анықталады деген ойға келдік.Гимназия мұғалімінің кəсіпқойлығының тұлғалық детерминатын анықтау барысында эмпирикалық зерттеудің бағдарламасы жасалып, зерттеудің болжамы жəне мақсатын анықтау барысында бірнеше міндеттер анықталды.
Keywords: кəсіпқойлық; тұлғалық детерминант; гимназия мұғалімі.