Гендерлік контексттің лаңкестікке қатынастылығын зерттеу. Изучение отношения к терроризму в гендерном контексте (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2015)
Мақалада террор, терроризм және террорист ұғымдары, лаңкес тік дамуының шарттары мен себептері, лаңкестіктің дамуына ықпал ететін факторлар, адамдардың лаңкестікке қатынасы талданады. Зерттеуді талдау нәтижесінде, көптеген әйелдердің лаңкестікке қа тынасы теріс сипатта болса, ал ер адамдарда негативтіден пози тивтіге дейінгі әртүрлі қатынаста екенін көруге болады. Өткізілген зерттеу нәтижесі адамдардың лаңкестікке адекватты қатынасының қалыптасуындағы мәселені анықтауға және жүйелендіруге көмек береді.В статье анализируются понятия «террор», «терроризм» и «терро рист»; условия и признаки развития терроризма; факторы, влияющие на развитие терроризма; отношение людей к терроризму. Анализ ре зультатов исследования показывает, что у женщин отношение к тер роризму носит в основном негативный характер, а мужчины имеют различные отношения к данному явлению – от самого негативного до самого позитивного. Результаты проведенного исследования могут помочь систематизировать и определить проблемные места в фор мировании у людей адекватного отношения к терроризму.