Взаимосвязь личностных особенностей и карьерных ориентаций молодых работников промышленного предприятия. Өндірістік мекеме жас мамандарының тұлғалық ерекшеліктері мен карьералық бағытталуының өзара байланысы (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2015)
Данная статья посвящена вопросам развития персонала как необ-ходимого условия профессионального роста молодых работников, а также взаимосвязи личностных особенностей и карьерных ориентаций молодых работников промышленного предприятия. Она содержит как теоретические аспекты по данной теме, так и прикладные. В статье представлены результаты исследования психологических особенностей и карьерных ориентаций молодых рабочих одного из крупных промышленных предприятий России. В практике управления карьерой работников имеет место противоречие. С одной стороны, молодые работники стремятся к карьер-ному росту, продвижению по служебной лестнице, с другой стороны, их психологические особенности не в полной мере соответствуют их ориентациям. В то же время есть и другая сторона проблемы: полная реализация личностного, профессионального и творческого потенциала молодежи на предприятии. Аталмыш мақалада персоналдың дамуының сұрақтары сияқты жас жұмыскердің кәсіби өсуінің қажетті шартының, тұлғаның өзгешелігінің және индустриялық кәсіпорынның жас жұмыскер карьерын бағдарлау айтылады. Ол осы тақырыпқа байланысты теориялық аспектілер мен қатар тәжірибелік аспектілерді қамтиды. Мақалада Ресейдегі үлкен өндіріс орнындағы жас жұмысшылардың психологиялық ерекшеліктері мен карьералық бағыттарының нәти-жесі көрсетілген. Тәжірибеде жұмысшылардың карьералық басқаруы қарама-қайшылыққа ие. Бір жағынан жұмысшылар қызметтік саты бойынша карьералық дамуға ұмытылады, екінші жағынан, олардың психологиялық ерекшеліктері олардың бағыттарына толығымен сәйкес келмейді, сондай-ақ,қарастырылып отырған мәселенің басқа жағы да бар: өндірістегі жастардың іскерлік және шығармашылық потенциалы,жеке тұлғаның толық қалыптасуы.