(untitled) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2020)
Бұл мақала адамның психофизиологиялық параметрлерін бағалауға арналған аппараттық-бағдарламалық кешенді сипаттауға, сонымен қатар психофизиологиялық тестілеудің заманауи әдістері мен кешендеріне арналған. Бұл жобаның өзектілігі қазіргі экономикалық және әлеуметтік қайта құрулар жағдайында кәсіби таңдау мәселелері ерекше маңызды екендігіне байланысты. Қызметкерлердің жұмысы бүкіл ұйымның тиімділігіне тікелей әсер ететіні анық. Мамандардың кәсіби қызметінің тиімділігін арттыру мәселелері маңызды әлеуметтік міндеттердің қатарына жатады. Мақалада адамның психофизиологиялық портретін объективті бағалауға кең мүмкіндік ашатын психофизиологиялық параметрлерді математикалық өңдеу әдістерін қолдану қарастырылады. Мақсат - психофизиологиялық тестілеудің бағдарламалық және аппараттық өнімдерінің аналогтарын зерттеу. Адамның психофизиологиялық зерттеулері қызығушылықтың шоғырлану деңгейі туралы қорытынды жасауға көмектеседі; стресстік жағдайларға қарсы тұру; мазасыздық деңгейі. Бұл жағдайда алынған мәліметтер субъектінің жеке реактивті стереотипін бағалауға, стресс пен белгісіздік жағдайында таңдаулы мінез-құлық стратегияларын анықтауға, белгілі бір қызмет түріндегі мүмкін немесе сәтсіз болуы мүмкін топқа тақырыпты тағайындауға мүмкіндік береді. Жүргізілген шолу психофизиологиялық тестілеудің аппараттық-бағдарламалық кешендерінің бірқатар артықшылықтары мен кемшіліктері бар екендігі туралы келесі тұжырым жасауға мүмкіндік берді. Бүгінгі күні бұл кешендер кеңінен қолданылмайды, өйткені бұл технологиялар нәресте кездерінде. Бірақ бұл оларды кадр таңдау әдісінде қолдану қажеттілігін жоймайды. Түйін сөздер: психофизиологиялық зерттеу, электрокардиограмма, тері-гальваникалық реак-циясы, сигналдарды өңдеу, жеке тұлғаның мінездемесі, аппараттық-бағдарламалық тәсілдері.