(untitled) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2017)
Мақалада жастар арасындағы наркомания және оның профилактикасы қарастырылған. Заманауи жағдайда мемлекет үшін жастар арасында сала уатты өмір салтын ұстануды дәріптеу, сонымен қатар, спорттың дамуына, жоғары жетістіктерге жету және халықтың белсенді физикалық мәдениет пен спорт үшін жағдай жасау – басты мақсаттарының бірі болып табылады. Алдын алу шаралары кешенді негізде құрылады және тәрбиешілер, оқытушылар, психологтар, медицина қызметкерлері, әлеуметтік қызметкерлер, құқық қорғау мекемелерінің қызметкерлерінің бірлескен күші арқылы қамтамасыз етіледі. Профилактическая деятельность строится на комплексной основе и обеспечивается совместными усилиями воспитателей, учителей, психологов, медиков, социальных работников, сотрудников правоохранительных органов. Қазақстандық жастардың қаншалықты психобелсенді заттарға ұшыра ғанын анықтау үшін пилотажды зерттеу жүргізілді. Зерттеу нәтижелері осы мақалада көрсетілген.