(untitled) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2017)
Қазіргі кезде Болон үдерісі жоғары білім беру жүйесінің реформаларының ең басты механизмі және интеграциялық бастамасы болып табылады. Үдерістің ең басты мақсаты осы аймақтағы панеуропалық интеграциялық жобаның пайда болуына әкелетін еуропалық жоғары білім кеңестігінің құрылуы. Болон үдерісінің негізгі қағидаларын жүзеге асыру барысында барлық мемлекеттер қиыншылықтарды бастан кешуде. Осы мақалада 2015 жылдың мамыр айында жүргізілген «Болондық үдеріс эксперттердің көздерімен» әлеуметтік зерттеудің кейбір нәтижелері ұсынылады. Осы зерттеудің барысында эксперттік интервьюлер жүргізілді.