(untitled) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2017)
Мақалада тұлғалық потенциал және оның инновациялық зерттеу төңірегіндегі критерийлері мен қазіргі жастардың кәсіпкерлік белсенділігі мен коммуникативті құзіреттілігін қалыптастыру мәселелері қарастырылады. Тұлғалық потенциалдың критерийлерінің қазіргі жастардың коммуникативті ерекшеліктерімен байланысы, ғылыми-техникалық идеялардың перспективті жоспардағы жаңаша үлгісі қарастырылады. Инновациялық және кәсіпкерлік белсенділіктің қалыптасуындағы тұлғалық ресурстың коммуникативті дамуындағы қажеттілік мәселесі қозғалады.