(untitled) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2016)
Аталмыш мақалада, Түркі әлемінің әлеуметтанушылар Ассо- циясының VI Халықаралық Конгрессіне қатысқан делегацияның мүшелері Стамбұл қаласында өткен түркі елдерінің тарихы, қоғам мен құндылықтар мәселесіне арналған іс-шараға шолу жасайды. Спикерлердің баяндамасында әлеуметтанудың өзекті мәселелері, түркі кеңістігі шеңберінде тәжірибемен алмасу үшін әлеуметтанушылардың ынтымақтастық орнатуы жайлы мәселелер қозғалды. Түркі әлемінің әлеуметтанушылары Конгрессінің қоры- тындысы бойынша ерекше феноменология және әлемнің заманауи этностық, әлеуметтік және саяси әралуандылығына түркі әлемінің қосқан үлесі айқындалды. Әлеуметтанушылар бірқатар маңызды қорытынды жасап, маңызды шешімдер қабылдады.