(untitled) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2012)
Мақалада Қазақстан Республикасындағы полиэтникалық отбасылардың əлеуметтік-психологиялық ерекшеліктерін зерттеу мəселесі көтеріледі. Бұл мəселенің зерттеу өзектілігі көпұлтты жəне полимəдени мемлекет жағдайындағы құрылатын ұлтаралық отбасылардың көптігімен айқындалады. Негізгі қызығушылық туғызатын мəселелер мыналар: полиэтникалық отбасынан шыққан баланың этникалық өзіндік айқындалуы жəне оның əлеуметтік-психологиялық қасиеттері; полиэтникалық отбасыларындағы некемен қанағаттану дəрежесі мен ол некенің тұрақтылық деңгейі; ұлтаралық некелердегі ажырасу факторлары, себептері мен мотивтері; мəдениетаралық толеранттылық.