(untitled) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2012)
Əлеуметтіксалақоғамныңнегізгісаласыболыптабылады. Бұлсаланыңмамандарықоғамды гумандандыруда басты рөл атқарады. Азаматтық қоғамды, əлеуметтік мемлекетті қалыптастыру қазіргі кезеңде өзекті мəселелердің қатарына жатады. Қазақстанда əлеуметтік мемлекеттің, азаматтық қоғамның өзіндік үлгісін қалыптастыруға əлеуметтік сала мамандары белсене қатысады. Халықтың аз қорғалған бөлігін əлеуметтік қорғау, олардың тұлғалық белсенділіктерін, өз тұлғасына құрметпен қарауын дамыту, əлеуметтік тұрғыдан қолдау көрсетудің жолдарын жетілдіру стратегиялық тұрғыдан маңызды. Бұл Қазақстанның ұлттық мемлекет ретінде өз ерекшеліктерін ескере отырып, əлеуметтік дамудың мақсаттарын белгілеуді көздейді.