(untitled) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2012)
Мақалада жеке адамның өмірі мен қоғамдық дамуындағы еңбектің рөлі талданады. Еңбекті зерттеуде негізгі әлеуметтанулық амалдар қоғамның негізгі іс-әрекеті ретінде қарастырылады. Әлеуметтанулық ғылымдар мен қоғам дамуының түрлі кезеңдеріндегі еңбек және еңбектік іс-әрекетті зерттеудегі ерекшеліктер айқындалады. Авторлар еңбекті зерттеудің маңыздылығын дамудың жалпыадамдық және ұлттық фактор ретінде сипаттайды.