(untitled) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2012)
Нарық қоғамының қалыптасуының әсерімен қоғамдық өмiрдің шапшаң өзгерiсi жағдайына дамыған нарық қоғамы шеңберінде тиімді әрекет етуші әлеуметтік жүйені жасаған дамыған елдердің тәжірибесіне сүйену дұрыс болып табылады. Әлеуметтік – қоғамның негізгі саласы. Азаматтық қоғамды және әлеуметтік мемлекетті қалыптастыру қазіргі уақытта өзекті мәселелердің қатарына жатады. Дамыған елдердің тәжірибесін зерттеу экономикалық даму үлгілерінің ішінен практикада қолдану және Қазақстан қоғамының әлеуметтік сферасындағы стратегиялық міндеттерді шешу мақсатына сәйкес келетін үлгілерді таңдауға мүмкіндік береді.