(untitled) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2012)
Мақалада әлеуметтанулық зерттеулер мәліметі негізінде қазіргі заманғы жастардың еңбек туралы, жұмысбастылық, жұмыспен қамтылу туралы көзқарастары қарастырылған. Авторлар жастардың әлеуметтік күтулер мен құндылықты көзқарастарына нарықтың, мемлекеттің білімнің және басқа да институттардың әсерін талдайды. Жұмыста қоғамдық еңбек құндылығы мен жастардың еңбекке бейімделуінің сақталу маңыздылығы және олардың кәсіби іске асуына бағдар белгіленеді.