(untitled) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2013)
Мақала əлеуметтік мемлекеттің қалыптасуының негізгі кепілі болып табылатын орта тап категория-сына арналған. Орта тап теориясына қатысты негізгі классикалық жəне қазіргі заманауи теориялар келтірілген. Негізгі құндылығы адамның бостандығы, құқығы, өмір сапасы болып табылатын Қазақстан Республикасы əлеуметтік мемлекет ретінде орта тапты қалыптастыруды негізгі мақсат ретінде алға қойып отыр. Сонымен, мақалада қазіргі Қазақстанда орта тапты қалыптастыру ерекшеліктері қарастырылған.