(untitled) (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2015)
Қазіргі егеменді Қазақстанда қайырымдылық ең өзекті мәселе лердің біріне айналып отыр. Қайырымдылықтың дамуы бүгінгі қоғамның әр салаларынан көрініс табуда. Қазақстанда көптеген қайы рымдылық қорлар құрылып, әлеуметтік салада әлауқаттылықты жақсартудың негізгі көзіне айналып отыр. Бұл мақалада қайырымдылық әлеуметтік институт ретінде құрылымы, ерекшеліктері қарастырылады және Қазақстандағы қайырымдылық ұйымдардың қызметіне талдау жасалынған. Благотворительность является одной из актуальных тем в современном мире. Сегодня осуществление благотворительной деятельности наблюдается в разных сферах социальной жизни общества. Созданные в Казахстане многочисленные благотворительные фонды становятся основными источниками улучшения благосостяния в социальной сфере. В данной статье рассмотрены структура и особенности благотворительности как социального института, а также проанализирована деятельность благотворительных организаций в Республике Казахстан.