(untitled) (The Journal of Psychology and Sociology, 2015)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасы мен Ұлыбритания елдеріндегі азаматтық тәрбие мазмұнының ерекшеліктері салыстырмалы түрде қарастырылады. Азаматтылық адамның сендіруінің, ойының, сезімінің және әрекетінің тамыры. Азаматтық тәрбие – бұл қоғамның әрбір мүшесіне қажетті азаматтық сапаны қалыптастырудағы тәрбие жүйесі. Мәселен, саяси, құқықтық, сонымен бірге патриоттық және ұлтаралық және мәдениет аралық қарымқатынас мәдениеті. Саяси, азаматтық, патриоттық және құқықтық тәрбие бір-бірімен тығыз өзара байланысты тәрбие салалары. «Азаматтық тәрбие» ұғымы педагогикалық әдебиеттерде «азаматты тәрбиелеу» ұғымымен ауыстырыла қарастырылған. В этой статье будут рассмотрены различия содержания гражданского воспитания в Великобритании и РК. Гражданство является основой человеческой цивилизации, мысли, чувства и действия. Гражданское воспитание – это система воспитания, необходимая для каждого члена гражданского общества в формировании качественного гражданского образования. Например, политической, правовой, а также патриотической культуры, а также культуры общения и коммуникации на международном и межкультурном уровне. Политическое, гражданское, патриотическое и правовое воспитание – тесно взаимосвязанные между собой образовательные секторы. Понятие «гражданское воспитание» заменяется понятием «воспитание гражданина» в педагогической литературе.