Әлеуметтік қатынас пен әлеуметтік қызмет мемлекеттік саясат ретінде. Социальное отношение и социальная работа как социальная политика. - Abdrasheva, B. Zh.; Tasymova, C. B. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2015)
Мақалада әр алуан тoптардың, таптардың бірбіріне деген қа рымқатынастарын, жақындығын, қарамақайшылығын, қoғамдағы oрнын білдіріп, әлеуметтік қатынас құрылымының дәстүрдің сәй кестендіріліп, заманауи ағымына сай өзіндік итеграциялауын ғылыми әдіснамалық жолмен сараптап, негізгі ерекшеліктеріне тоқталған.Выработанные многовековой историей жизни народа традиции выражают особенности национального сознания и являются эффек тивными регуляторами социального поведения отдельных субъектов. Представлен детальный методологический анализ обоснования сущ ности национальных традиций в структуре социального взаимодей ствия, особенности их интеграции в процессе социального взаимо действия.