Профилактика суицидальных проявлений среди молодежи методами арт-педагогики. Арт-педагогика әдістері арқылы жастар арасындағы суицидалдық көріністерді алдын алу - Abdullayeva, P. T. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2015)
Актуальность статьи, отражающей вопросы профилактики суици дальных проявлений среди подростков и молодежи методами арт педагогики, обусловлена обострением суицидальных проявлений в обществе, требующих новых подходов и методов к предупреждению данной проблемы казахстанского общества. Целью статьи является обоснование значения артпедагогических методов в профилактике суицидальных проявлений среди молодежи через раскрытие мето дических и организационных возможностей этих методов. Делает ся акцент на значении артпедагогики как нового самостоятельного научного направления, предполагающего очень мягкий, экологичный подход к психологическим проблемам современного человека, со держащий эффективные методы и приемы.Жасөспірімдердің және жастардың суицидалдық көріністерінің алдын алу артпедагогика әдістерін айқындайтын мәселелер, осы мә селенің қазақстандық қоғамда алдын алу мақсатында жаңа тәсілдер мен әдістерді талап етуі мақала өзектілігі болып табылады. Мақала ның мақсаты артпедагогика әдістерінің әдістемелік және ұйымдас тырушылық мүмкіндіктері арқылы жастар арасындағы суицидалдық көріністердің алдын алу маңызын негіздеу болып табылады. Тұлғаның психологиялық мәселелерін шешудегі артпедагогиканың жеке жаңа ғылыми бағыт екендігіне акцент жасалады.