ҚАБІЛЕТТІЛІК ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ ҚҰБЫЛЫС РЕТІНДЕ - Kalumbetova, E. K.; Hadirbaeva, I. E. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2016)
Қазіргі жаһандану заманында адамзат алдында бұрын болмаған жаңа əлеуметтік мəселе қойылып отыр. Ол – əлемдік бəсекеге төтеп бере алатындай еңбек ету, бəсекеге қабілетті өмір сүру, бəсекелестікте ұтылмайтындай іскер маман болу. Мұны нарықтық экономиканың құралы деп түсінуіміз керек. Қоғамымыздың қарыштап даму кезеңінде адамның жай қабілеттілігі мен біліктілігі əлемдік бəсекелестік жарыста озып шығу үшін жеткіліксіз болып отырғаны белгілі.