Қазақстанда этномәдени білім берудің әдіснамалық-теориялық негіздері. Теоретико-методологические основы этнокультурного образования в Казахстане - Abildina, S. K. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2015)
Мақалада қазақстандық қоғамда, отбасында, мектепте өскелең ұрпаққа этникалық тәрбие беру мәселелері қарастырылады, этномә дени білім берудің теориялықәдіснамалық негіздері ашылып көрсеті леді. Қазақстандық ғалымдар мен педагогтардың еңбектеріне сарап тамалық талдау жасалынған. Соның негізінде автор этнопедагогика, этнопсихология, этнос терминдеріне түсіндіру контексінде этномә дени білім берудің мәнін ашып, қазақ халқы мәдениетіндегі этнотәр бие мен қазақ тілінің маңыздылығын көтереді. В статье рассматриваются актуальные вопросы этнического вос питания подрастающего поколения в казахстанском обществе, семье, школе, раскрываются теоретикометодологические основы этно культурного образования. Проанализированы труды казахстанских ученых, педагогов. Автор раскрывает сущность этнокультурного об разования в контексте пояснения терминов «этнос», «этнопедагоги ка», «этнопсихология», поднимает важную роль казахского языка и этновоспитания в культуре казахского народа.