КӘСІПКЕ БЕЙІМДЕЛУ МӘСЕЛЕСІНІҢ ӘЛЕУМЕТТІК-ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ. Социально-психологические особенности проблемы профессиональной адаптации. - Қalymbetova Je. K.; Satybaldina, N. K.; Fajzullina, A. K.; Bajmoldina, L. O.; Zholdasova, M. K. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2015)
Бұл мақалада студенттердің кәсіпке бейімделу мәселесін заман талабына сай зерттеу және жүйелеуге байланысты зерттеу жасалған. Осыған байланысты, зерттеудің негізгі мәселесі жан-жақты қарастырылған. Студенттердің кәсіпке бейімделуін зерттеу жастық динамиканы тереңірек түсінуге және жастық, кәсіби дағдарыстардың болу критерийлерін анықтауға әсер ететіні көрсетілген. Зерттеу нәтижелері студенттердің кәсіпке бейімделу барысындағы әлеуметтік-психологиялық факторлардың ерекшеліктері көрсеткіштерін жоғарылатуға байланысты жұмыс жасау ерекшеліктерін көрсеткен. В этой статье проведено исследование о соответствующей современным требованиям систематизации и изучении проблемы профессиональной адаптации студентов. В соответствии с этим, основная проблема исследования рассмотрена со всех сторон. Показано, что исследование профессиональной адаптации студентов влияет на более глубокое понимание возростной динамики и определение критериев наличия возрастных, профессиональных кризисов. Результаты исследования показали особенности работы, связанной с повышением показателей особенностей социально-психологических факторов во время профессиональной адаптации студентов.