Әлеуметтік жұмыс теориясының заңдылықтары. Принципы социальной работы - Nurbekova, Zh.; Zhanazarova, Z.; Fayzullina, A. K. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2015)
«Әлеуметтік жұмыс ұстанымдары» мақаласында әлеуметтік проблемаларды шешудің әртүрлі комплекс және дифференциалды жолмен шешу түрлері қарастырылады. Бұл ұстанымдар,әлеуметтік жұмыс жасаушыға психологиялық-педагогикалық әрекеттесулерінің тиімділігі мен ұстанымын өзгертуге тиімділікті қамсыздандырылады. Ұстанымдар өкілдерден әртүрлі әлеуметтік қабаттардың,топтар-дың, мамандық пен жас мөлшерінің материалды және мәдени құндылықтарға,қоршаған ортаға қарым-қатынаста,есепсіз санаға деген мақсаттылықтың болмауында,сезім,еркіндік пен адамдар тәртібін жақсартады. В статье «Принципы социальной работы» рассматриваются раз-личные подходы комлексным и дифференциальным путем в решении социальных проблем. Эти принципы обеспечивают эффективность психолого-педагогического воздействия на состояние и поведение клиента социальной работы. Принципы вырабатывают у представи-телей различных социальных слоев, групп, профессий и возрастов специфические взгляды и отношения к материальным и духовным ценностям, окружающей нас действительности, без учета которых невозможно целенаправленное воздействие на сознание, чувства, волю и поведение людей.