Музыкалық терапияның тәрбиелік мәні және оның қызметі. Роль музыкотерапии в воспитании и его функции - Zhusipbayeva, A. B.; Mukasheva, A. B. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2015)
Мақалада музыкалық терапияның тәрбиелік мәні және оның қыз меті қарастырылған. Сонымен қатар, музыкалық терапияның адам ның психикалық және эмоционалдық жағдайына әсері және адамның ісәрекетіне музыкалық терапевтік ықпалының негізгі факторлары беріледі. Сондайақ музыкалық терапияны тыныштандыру және тәр бие үдерісінде қолдану үшін бірқатар ұсыныстар жасалынады. В данной статье анализируется роль музыкотерапии в воспитании и его функции, также расcматривается его влияние на эмоциональное и психическое состояние человека, представлены основные факторы музыкальнотерапевтического воздействия на поведение человека. В статье даются рекомендации по использованию музыкотерапии для расслабления организма и в воспитательном процессе.