Опыт социальной работы упол-номоченных органов занятости Павлодарской области по развитию занятости женщин. Әйелдерді жұмыспен қамтылу дамыту бойынша Павлодар облысының жұмыспен қамтылу уәкілетті органдардың әлеуметтік жұмыстар тәжірибесі - Naukenova, A. G. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2015)
Современный рынок труда Павлодарской области характери-зуется тем, что женщины испытывают наибольшие затруднения в поисках работы. Это обусловлено, в основном, тем, что потребность в рабочей силе работодателями заявляется в основном на мужские специальности. Большую часть безработных составляют женщины, которым сложнее всего предоставить работу, так как это наиболее неконкурентная на рынке труда категория населения, не отвечающая требованиям работодателя. В данной статье анализируется опыт со-циальной работы уполномоченных органов занятости Павлодарской области по развитию занятости женщин. Предложены рекомендации по укреплению положения женщин на рынке труда. Қазіргі Павлодар облысының еңбек нарығында әйел адамдар жұ-мысты іздестіруде үлкен қиыншылықтар көреді. Бұл мәселенің ұғымы - жұмыс берушілерге көбінде еркек мамандықтар қажет болып жа-тыр. Жұмыссыз жүрген әйел адамдардың үлкен бөлігі бұл бәсекеге жарамайтын еңбекке нарықта жұмыс берушінің талаптарына сәйкес келетін емес әйелдер құрап жатыр. Осы мақалада әйелдерді жұмыс-пен қамтуды дамытуы бойынша Павлодар облысының жұмыспен қамтылу уәкіл органдардың әлеуметтік жұмыстарының тәжірибесі көрсетілді. Еңбекке нарықты әйелдердің жағдайын күшейту бойын-ша кепілдемелер ұсынылған.