Қазақстандағы балалықтың әлеуметтік қауіпсіздігі - Morozova Т. A.; Aznabakijev, M. M.; Aydarbekova, A. S.; Aydarbekova, A. A. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2014)
Мақалада біздің қоғамдағы бастапқы құндылықтардың бірі – аналық пен балалық болып та-былады. Қазақстандағы экономикалық және әлеуметтік қатынастардың жаңа түрінің сапалы приз-масы арқылы ата-аналардың материалдық жағдайынан бастап білім беру институттарына дейін, баланың ішкі бейнесінен бастап оның әлеуметтік мүмкіншіліктеріне дейін қарастырылады. Жеке баланың, жалпы адамзаттың денсаулығы мен өмірін сақтау мәселесі және де оның сипатының өзек-тілігі көрініс табады. Авторлармен халықаралық құқықтық құжаттар тізімінде көрсетілген «әлеумет-тік қауіпсіздік» терминіне түсініктеме берілген. Қазақстан Республикасының нормативтік құқықтық актілеріндегі берілген мәселелерге талдау жасау негізгі орында тұр. Аналық пен балалықты қорғау-дың қарым-қатынасындағы әлеуметтік жұмыстың ерекшеліктері мен рөлдері анықталған.