Особенности ценностных ориентаций, правосознания и правовой культуры современных подростков. Замануи жеткіншектердің құндылық бағдарының құқықтық санасы мен мәдениетінің ерекшеліктері. - Abdrakhmanov, A. E.; Abdrakhmanova, R. B.; Hazkhanova G.А G.А А. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2015)
В статье рассматриваются ценностные ориентации, правосоз нание и правовая культура как категории, определяющие поведе ние субъекта. Представлены результаты исследования ценностных ориентаций и правовой культуры старших подростков. Дано теоре тическое обоснование необходимости формирования ценностных ориентаций, правосознания и правовой культуры подростков. Бұл мақалада субъекттің құндылық бағдарын, мінезқұлқын анықтайтын құқықтық мәдениет және құқықтық сана сияқты катего риялар қарастырылады. Жасөспірімдердің құқықтық мәдениет және құндылық бағдарының зерттеу нәтижелері көрсетілген. Жасөспірім дердің құқықтық мәдениет және құқықтық сана, құндылық бағда рын қалыптастырудың теориялық негізі берілген.