КЛАССИКАЛЫҚ УНИВЕРСИТЕТТЕ БІЛІМ БЕРУГЕ ДАЙЫНДАУДЫҢ МƏНДІК-ПРОЦЕССУАЛДЫ АСПЕКТІСІ - Kasen, G. A.; Zhetpisova, A. E. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2016)
Əл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университетінің 75 жылдық мерейтойын 2009 жылы 13 қазан күні атап өту барысында ҚР Президенті Н.Ə. Назарбаев өз дəрісінде біздің ұлтымыздың ықтимал мүмкіндігін ояту мен жүзеге асыруға мүмкіндік беретін интеллектуалды қарқынның қажеттігін баса айтты. «Интеллектуалды ұлт – 2020» ұлттық жобасының негізгі қырлары айқындалып, оны жүзеге асырудың стратегиялық міндеттері көрсетілді. Белгілі болғандай, жобаның мақсаты өзімен ұлтты жетектей ала- тындай қасиеттерге ие қоғамдық көшбасшыны қалыптастыру.