ТҰЛҒАНЫҢ ҚҰНДЫЛЫҚТАР ЖҮЙЕСІНІҢ ҚАЛЫПТАСУЫНА БАҚ-тың ƏСЕРІ - Mamytkanov, D. K. (ҚазҰУ Хабаршысы. Психология және әлеуметтану сериясы, 2016)
Қазақстан қоғамы соңғы жиырма жылда глобализациялық процестердің ықпалында дамуы халықтың рухани жəне адами құндылықтарының трансформацияланып, əлемдік стандартқа сəйкес жалпылануына алып келді. Соның нəтижесінде халықтың өмір сүру салтында, идеалдары мен дүниетанымында батыстық үлгінің басым болуы қазіргі Қазақстан жағдайында үйреншікті құбылыс. БАҚ-тың қазіргі күнгі қоғамдық санаға əсер ету мүмкіндігі мен ықпалдылығын сипаттайтын «төртінші билік» деген анықтаманың кең қолданысқа ие болуы соның көрсеткіші. Сол себепті қазіргі күні бұқаралық ақпарат құралдарының қызметі мен қоғамдық құндылықтардың ллқалыптасу мəселесі маңызды болып отыр.